nieuws

Video van de Week: Hoe de zilveren vazen van Zaha Hadid worden gemaakt

Architectuurproducten

Iedere week selecteert de redactie van de Architect de Video van de Week. Dat is een kort filmpje dat een connectie heeft met het werkveld van de architect. Video’s van de Week vallen op omdat ze informatief, inspirerend, mooi gemaakt of soms gewoon entertainment zijn. Ditmaal een instructief filmpje dat laat zien hoe de zilveren vazen, Loa en Vasu door Zaha Hadid Architects, worden gemaakt.

Video van de Week: Hoe de zilveren vazen van Zaha Hadid worden gemaakt

Twee indrukwekkende vazen, net zo gedurfd en dynamisch in hun uiterlijk als de architectuur van het ontwerpbureau, Zaha Hadid Architects. De vazen, genaamd Loa en Vesu, zijn beide veertig centimeter hoog en gemaakt van puur zilver. Ze zijn ontworpen door Zaha Hadid, Patrik Schumacher, en een team van vier ontwerpers. De vazen refereren naar ‘de vulkanische krachten van uitzetting en samenpersing, subtiele schommelingen en verstoringen in de rimpelingen’.

Het onderstaande filmpje laat zien hoe de vazen worden gemaakt door de Oostenrijkse zilversmid Wiener Silber Manufactur.

 

Zou jij jouw woonkamer opfleuren met deze indrukwekkende vazen van puur zilver?

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel