nieuws

Design van de Week: Cônica tafel van Luciano Santelli

Architectuurproducten

Op dinsdag 14 april is de 37ste editie van de Milan Design Week van start gegaan, een van de belangrijkste ontwerpbeurzen ter wereld. Wat beter dan een Design van de Week kiezen dat tentoongesteld wordt in Milaan? Daarom deze week een subtiel bijzettafeltje van de Braziliaanse ontwerper Luciano Santelli: mesa Cônica.

Design van de Week: Cônica tafel van Luciano Santelli

 

Mesa Cônica is Portugees voor conische tafel. Dit kleine ronde tafeltje is dan ook opgebouwd uit een combinatie van conische vormen van verschillende materialen.

 

Het blad van het tafeltje is gemaakt van transparant giethars en wordt geleverd in meerdere kleuren. Het onderstel van het tafeltje bestaat uit drie poten van gedraaid hout, tevens uitgevoerd in verschillende kleuren. Een houten pin van het onderstel steekt door een opening in het glazen tafelblad, wat de twee onderdelen aan elkaar bevestigt.

 
Detail van onderstel en ronding in het glas

 
Bovenaanzicht

De bijzettafel meet 43 centimeter in diameter en is slechts 50 centimeter hoog. De ‘conica tafels’ lijn bevat drie verschillende kleur uitvoeringen.

 
Groen tafelblad, lichtgekleurd gedraaid hout

 
Amberkleurige uitvoering, donker gekleurde poten

 
Zwarte uitvoering

 
Detail bevestiging tafelblad op poten

 
Drie verschillende uitvoeringen van de Conica tafel lijn

Het ontwerp van Luciano Santelli wordt tentoongesteld bij Ventura Lambrate in Milaan van 14 april tot en met 19 april 2015.

Fotografie: Luciano Santelli Design

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel