nieuws

Startupbootcamp slimme materialen

Architectuurproducten

Geïnteresseerd in slimme materialen? Dan is het een idee om de ontwikkelingen in het Startupbootcamp Smart Materials te volgen. Het programma gaat tien bedenkers van nieuwe Smart Materials helpen hun idee door te ontwikkelen.

Startupbootcamp slimme materialen

Het Startupbootcamp is deze week van start gegaan. Dat wil zeggen dat (startende) bedrijven van over de hele wereld zijn uitgenodigd om hun ideeën te presenteren op een reeks pitchdagen. Deze worden in heel Europa gehouden tussen januari en maart.

Inschrijven kan natuurlijk ook (tot 13 maart). De bootcamp richt zich op materialen voor de bouw en constructie, elektronische apparatuur, energieopslag, 3D printen, lichtgewicht voertuigen, de verpakkingsindustrie, biomedische wereld en andere polymeren. 

De deal 

Uit de inschrijvers worden tien teams geselecteerd voor het drie maanden durende acceleratorprogramma. Zij ontvangen 15.000 euro, kantoorruimte voor zes maanden op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen, hulp van mentoren en het Startupbootcamp-team en toegang tot een netwerk van experts uit de industrie en investeerders.

Startupbootcamp Smart Materials is de eerste business-accelerator voor materialen ter wereld. Het programma maakt gebruik van de faciliteiten van Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Het biedt een volledige bedrijfsketen: research & development, (pilot) fabrieken, leveranciers en klanten.

Het programma wordt aangedreven door de expertise van 150 mentoren met toegang tot markten in Europa, de VS en China.

De accelerator wordt geleid door de oprichters van Startupbootcamp HighTechXL samen met het business development team van Brightlands.

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel