nieuws

Subsidiepot voor zonnepanelen leeg

Architectuurproducten

Het subsidiebudget voor zonnepanelen voor particulieren is op. In dertien maanden tijd hebben meer dan 90.000 huishoudens een aanvraag ingediend voor de aanschaf van zonnepanelen. Dit maakte Agentschap NL donderdag 8 augustus bekend.

Subsidiepot voor zonnepanelen leeg

 

In 2012 en 2013 kon Agentschap NL in totaal ruim 50 miljoen euro subsidie verlenen aan particulieren. Met de laatste binnengekomen aanvragen is die pot nu leeg. De subsidieaanvragers kregen een tegemoetkoming van maximaal 650 euro om zonnepanelen aan te kopen. Voor dat bedrag kan men een installatie kopen, waarmee een gemiddeld huishouden genoeg energie kan opwekken.

De regeling zonnepanelen voor particulieren werd op 2 juli 2012 van kracht. De regeling kwam voort uit het Lenteakkoord over de rijksbegroting voor 2013. De subsidieregeling om duurzame energie op te wekken, krijgt geen vervolg. ‘Het ging om een eenmalig bedrag’, aldus een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken. Maar hij wijst erop dat andere subsidiepotjes, onder andere bij provincies en gemeenten, nog wel bestaan.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

Reageer op dit artikel