nieuws

Grootste ledscherm van Europa in Rotterdam CS

Architectuurproducten

Volgens de gemeente en het Havenbedrijf Rotterdam is het grootste ledscherm van Europa in de gloednieuwe stationshal van het Centraal Station geïnstalleerd. Het beeldscherm heeft een lengte van 40 meter en een hoogte van 4,5 meter. Vandaag overhandigde Hans Smits, president-directeur Havenbedrijf Rotterdam, het beeldscherm aan Jeannette Baljeu, havenwethouder van de gemeente Rotterdam.

De overhandiging is tevens het sein voor de ingebruikname van het scherm. Het Havenbedrijf krijgt van de gemeente Rotterdam tien jaar zendtijd en de regie over de programmering op het ledscherm.
Met de beelden wil het Havenbedrijf de reizigers erop wijzen dat zij zijn aangekomen in de grootste haven van Europa. Het scherm, dat bestaat uit ruim 5 miljoen ledlampjes, moet de mensen in de stad dichter bij de haven brengen.

Virtuele reis door haven

Het scherm is 40 meter breed en 4,50 meter hoog en toont beelden die veelal zo dicht mogelijk zijn geschoten op de huid van de havenmedewerker. Zo maken kijkers als het ware een korte reis van telkens 3 minuten door de haven.

Zowel het stadsbestuur als het Havenbedrijf Rotterdam wil dat de stadsbewoners betrokken blijven bij de haven, al was het maar omdat daar jaarlijks 2000 vacatures zijn te vergeven. Daarom investeert de haven ook in allerlei zaken in en met de stad, zoals de Wereldhavendagen, onderwijs, cruiseterminal en North Sea Jazz.

 

bron: RotterdamNieuws

Reageer op dit artikel