artikel

Toenemende vraag naar slimme sloten

Architectuurproducten

Toenemende vraag naar slimme sloten

Een toenemende vraag naar technologische innovaties heeft ertoe geleid dat er ook in de ijzerwarenwereld steeds meer slimme sloten worden ontwikkeld. Zo ook de nieuwe sloten uit de serie BeSMRT van HMB. De diverse toepassingsmogelijkheden voor het gemakkelijk aansturen van het slot, het feit dat er geen tot weinig aanpassingen aan de deur hoeven te worden verricht en de besturing die extern kan worden geplaatst, maakt dat deze sloten niet alleen voldoen aan de behoefte naar (technologisch) gemak voor de gebruiker, maar ook voor de installateur.

Er is al ontzettend veel mogelijk op technologisch gebied, echter ontwikkelaars blijven hun hoofd breken over hoe het nóg makkelijker en sneller kan. Een voorbeeld is onze smartphone; we kunnen hem niet meer wegdenken. Toch zijn we nooit tevreden en zijn de nieuwe varianten niet aan te slepen. Ook HMB, een leverancier en ontwikkelaar op het gebied van hang- & sluitwerk en gereedschap, buigt zich dagelijks over de vraag: “hoe creëren wij nog meer gemak in het gebruik van de producten”. Een antwoord op die vraag zijn de BeSMRT sloten.

Eenvoudig toepasbaar

“De insteeksloten uit deze serie zijn toepasbaar in diverse situaties, maar lenen zich uitstekend voor openbare gelegenheden waar toegang per periode verschilt of waar voor een selectief aantal personen toegang wordt verleend. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld ziekenhuizen en zorginstellingen, maar ook aan recreatieparken/-huizen, Airbnb en scholen”, aldus Barend ter Brake, projectadviseur bij HMB profit locks & tools. “Het zijn bovendien de eerste elektronische insteeksloten in de markt die met succes zijn getest door het SKG en die tevens inbraakwerend zijn bevonden door het PKVW”, legt hij uit.

De insteeksloten zijn eenvoudig toepasbaar op bestaande systemen en kunnen worden gebruikt als toegangscontrole of stand-alone. De Battery, Inductive en Cable lock’s kunnen worden gekoppeld aan systemen die het mogelijk maken om elektronische/virtuele sleutels (tijdelijk) uit te delen. Er kan zelfs op grote afstand toegang worden verleend aan bijvoorbeeld een vriend of collega. Daarnaast communiceert het slot met andere apparaten en met alarm- of beveiligingssystemen. Niet alleen het gemak, maar ook de veiligheid neemt hierdoor toe. Bij de Cable lock kan de besturing bovendien extern worden geplaatst, waardoor deze makkelijk bereikbaar is voor de installateur.

Overigens zijn er al enkele jaren sloten op de markt, die ook zeker niet onderdoen aan gemak en technologie. Deze elektronische meerpuntssluitingen zijn eveneens aan te sturen via diverse toepassingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld een vingerscanner of cijfercodetableau. Wanneer je thuiskomt met een paar zware boodschappentassen, dan hoef je in elk geval niet meer naar de sleutel te zoeken om naar binnen te kunnen. Bovendien sluit het slot automatisch op drie punten, wanneer je deze achter je dichttrekt.

Esthetischer, veiliger en gezonder

Naast het ‘gemak’ waarin dit slot op meerdere vlakken voorziet, is het tevens esthetischer, veiliger en gezonder. De elektronica bevindt zich in het slot, waardoor manipulatie onmogelijk is en in tegenstelling tot andere sloten in ieder gewenst deurbeslag kan worden toegepast. “Tegenwoordig is de stijl ‘Vintage’ populair, maar wanneer u vervolgens op een mooie, oude deur een modern krukje moet toepassen, dan is dit stijlafbreuk voor de deur. Een klassiek model deurkruk past in dat geval veel beter”, legt Barend tot slot uit. Daarnaast is het mogelijk antibacterieel deurbeslag toe te passen. Het deurbeslag is voorzien van een ultra-dunne coating die sterkte, duurzaamheid en esthetiek combineert met uitzonderlijke antibacteriële eigenschappen.

Wilt u meer informatie over de vlucht- en veiligheidssloten of over veiligheidsbeslag? Kijk op www.hmb.nu of neem contact op met een van onze adviseurs via: 030-6868330.

Reageer op dit artikel