artikel

Zwart. Wit. Fraai: schakelaarprogramma Gira Studio

Architectuurproducten

Zwart. Wit. Fraai: schakelaarprogramma Gira Studio

Het nieuwe schakelaarprogramma Gira Studio legt een sterk accent op de wand. Hiermee interpreteert Gira vormen en functies van de lichtschakelaar met het oog op actuele trends op het gebied van de interieurvormgeving. De opvallende vormgeving ontstaat doordat ronde vormen met rechthoekige worden gecombineerd. Hierbij ligt de nadruk op het rechthoekige dat in het ronde past en niet omgekeerd, zoals bij het voetbal. Gira Studio is een bewust design-statement.

Het nieuwe programma is geschikt voor inbouw- en opbouwmontage. De opbouwvariant is doelbewust vormgegeven als in het oog springend detail dat op metselwerk, sierbeton en pleisterwerk het beste tot zijn recht komt. De afdekramen zijn Glas zwart en Glas wit. In de opbouwvariant is de behuizing van sterk thermoplast alleen verkrijgbaar als 1-voudige versie, in zuiver wit glanzend en zwart glanzend. Deze kunnen echter aan eindeloos veel behuizingen worden gekoppeld. In de inbouwvariant zijn afdekramen 1- tot 3-voudig in zuiver wit glanzend en zwart glanzend beschikbaar.

Ondanks zijn optische onafhankelijkheid is Gira Studio een consequente verdere ontwikkeling van het Gira System 55. De meer dan 300 functies kunnen ook in het nieuwe programma worden geïntegreerd.

Reageer op dit artikel