artikel

Innoverende werkbladen voor The Diner op de Salone del Mobile

Architectuurproducten

Cosentino Group heeft samengewerkt met het Amerikaanse designtijdschrift Surface, Architect David Rockwell en ontwerpstudio 2×4 bij de creatie van The Diner, een installatie die werd onthuld in de Ventura Centrale tijdens de meubel- en designbeurs Salone del Mobile 2018.

Het volledig operationele pop-uprestaurant heeft de bezoekers ondergedompeld in een reis door de Verenigde Staten, van de oost- naar de westkust, waar vier verschillende omgevingen – de Roadside Diner, East Coast Luncheonette, Midwest Diner en West Coast Diner- het hedendaagse Amerikaanse design lieten zien. Gedurende de hele Designweek in Milaan waren er in de installatie voortdurend evenementen en voorstellingen geprogrammeerd.

“Restaurants zijn voor mij altijd een thuis buitenshuis geweest, en een plaats om mensen die samenkomen te observeren. Ze zijn van nature optimistisch en ademen altijd een mengeling uit van samenhang, vertrouwelijkheid en toonaangevend design. Het was spannend om samen te werken met Surfaceen 2×4 in onze eigen versie van The Diner. Samen met het LAB van de Rockwell Groep hebben we enkele van onze favoriete merken geselecteerd om met ons samen te werken om een unieke visuele taal te creëren die het DNA van dit Amerikaanse cultuuricoon doet groeien en extrapoleren”, aldus David Rockwell, oprichter en voorzitter van de Rockwell Groep.

3_The-Diner_Dekton_Cosentino

Rockwell bedacht het designconcept voor The Diner terwijl de creatieve studio 2×4 de grafische identiteit daarvan vorm gaf. Daarnaast hebben verschillende van de bekendste designmerken ter wereld hun bijdrage geleverd aan dit project. Het Spaanse bedrijf Cosentino heeft het merk Silestone®, een kwartsoppervlak in de kleur Pearl Jasmine gebruikt om een veertien meter lange centrale bar te maken, die is ontworpen door Rockwell en het LAB van de Rockwell Groep. De Roadside Diner bestaat uit een koffiebar met het ultracompacte Dekton® oppervlak in de kleur Orix die is geïnspireerd op geërodeerd cement, terwijl er in de East Coast Luncheonette, Midwest Diner en West Coast Diner Dekton® tafels in de kleur Opera staan.

 

The-Diner_David-Rockwell_Susan-Sellers_Spencer-Bailey

Architect David Rockwell (midden op de foto) in gesprek met Susan Sellers en Spencer Bailey (beiden van designtijdschrift Surface).

 

Reageer op dit artikel