artikel

DucoBox Energy wereldprimeur in ventilatie

Architectuurproducten

Ideaal voor toepassing in de energieneutrale woning van de toekomst zorgt deze vraaggestuurde balansventilatie-unit met warmteterugwinning dankzij een automatische inregeling en geïntegreerde 2-zoneregeling voor een uiterst stille, intelligente én energiezuinige werking.

DucoBox Energy wereldprimeur in ventilatie

In aanloop naar 2020 wordt energiezuinigheid een steeds belangrijker gegeven en zullen de zeer energiezuinige passiefwoningen steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen. In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen kan de nieuwe DucoBox Energy een belangrijk wapen vormen. Met alle technologie die is vervat in deze ventilatiebox, wordt de DucoBox Energy meteen aangezien als voorloper in de markt van balansventilatie met warmteterugwinning. Het is dan ook de combinatie van drie specifieke kenmerken die de DucoBox Energy zo uniek maakt.

Benieuwd naar meer? Bekijk de geanimeerde productvideo en ontdek de tien voordelen van de DucoBox Energy van dichtbij!

Focus op auto-inregeling, vraagsturing én akoestisch comfort

Door de unit standaard van een geïntegreerde 2-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO2, vocht en tijd te voorzien, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt. De dag- én nachtzone worden immers via een ingebouwde klep afzonderlijk aangestuurd, wat de hoogste EPC-winst en een groen A+ energielabel met zich meebrengt. Hiermee bewijst Duco opnieuw zijn groene inspanningen tegen de opwarming van de aarde, en dit zonder de binnenluchtkwaliteit uit het oog te verliezen. De automatische inregeling, gestoeld op de principes van inregeling op constante druk, biedt immers steeds een 100%-garantie op een kwalitatief eindresultaat en vertaalt zich in een besparing voor de installateur van 50% op de inregeltijd. Ook aan het akoestische comfort voor de bewoner is gedacht. Onafhankelijke tests tonen namelijk aan dat het geluidsvermogen aan de toevoerzijde zo laag is (55 dB bij 325 m3/u) dat de DucoBox Energy als de stilste WTW-unit van Europa kan worden beschouwd.

Als Europees ventilatiespecialist wil Duco met deze ontwikkeling geen nieuwe weg inslaan, maar totaaloplossingen aanbieden voor de residentiële en utiliteitsbouw, steeds met de mens als centrale uitgangspunt.

Reageer op dit artikel