artikel

Infinite Table: de teamwerk tafel

Architectuurproducten

MVRDV presenteerde onlangs de Infinite Table, een tafel ontworpen voor teamwerk in het MVRDV House, het nieuwe hoofdkantoor van het architectenbureau. Het ontwerp reduceert de tafel tot haar essentiële elementen, een tafelblad en vier poten. Hierdoor ontstaat een groot werkoppervlak waardoor teamwerk en vrij bewegen met de bureaustoel mogelijk wordt.

Infinite Table: de teamwerk tafel

Het ontwerp verbindt het gevoel om samen aan een gemeenschappelijke tafel te zitten met de eisen van een moderne werkplek. Stevige tafelpoten in het midden van de tafel zorgen voor extra stabiliteit waardoor een wiebelende tafelgenoot niet te voelen is. Inifite Table bevordert samenwerken door alle structurele obstructies te verwijderen, in plaats van een traditionele werkplek met individuele, losse tafels. Het concept ontstond toen MVRDV House moest worden ingericht en de bestaande meubelsystemen niet voldeden aan de eisen van het ontwerpteam dat op zoek was naar een archetypische tafel die teamwerk ondersteunt, verdere groei mogelijk maakt en binnen het budget viel.

De tafel heeft een minimale uitstraling door strakke lijnen en details, is beschikbaar in elke gewenste grootte of lengte en kan gebruikt worden als werktafel of conferentietafel.

Meer informatie

Reageer op dit artikel