artikel

Zonwering in XXL-formaat

Architectuurproducten

DucoSlide LuxFrame 45/130, zo luidt de meest recente ontwikkeling binnen Duco’s gamma aluminium schuifpanelen, specifiek bedoeld voor aanzienlijke geveloppervlaktes bij utiliteitsgebouwen, collectieve woongebouwen (duplex) of luxe woningen. Hiermee komt Duco tegemoet aan de vraag van architectenbureaus naar architecturale zonweringsoplossingen in XXL-formaat.

Zonwering in XXL-formaat

Gekenmerkt door een sterk en robuust LuxFrame-kaderprofiel van 45 x 130 mm kan het hoogtes tot 6 meter aan, maar ook een reikwijdte tot 2,80 m per paneel is mogelijk. De esthetische, ‘vleugelvormige’ Ellips 150-lamellen, vervat in het kaderprofiel, hebben een hellingshoek van 45 graden waardoor een optimale wering van zowel hitte als lichtinval wordt bereikt.  Bovendien is naast anodisatie elke gewenste RAL-kleur mogelijk en voldoet deze uitvoering aan de Qualicoat-kwaliteitsspecificaties.

De schuifpanelen kunnen net zoals eender welk ander type binnen het DucoSlide-gamma manueel of elektronisch worden bediend, met mogelijkheid tot uitbreiding met Duco’s ondergeleidingssysteem ‘Vario’. Deze kan de oneffenheden in de ondergrond probleemloos opvangen. Dat betekent ook een vereenvoudiging in plaatsing, montage én afregeling voor de installateur.

 

Reageer op dit artikel