artikel

Renovatie Koepel Aqua Mundo Center Parcs

Architectuurproducten

Na 18 jaar is de koepel van zwembad Aqua Mundo in Center Parcs Kempervennen vervangen. Met 900 nieuwe 3-wandige, heldere koepels is in slechts 4 weken een koepeloppervlak van 3.480 m2 gerealiseerd voor nog meer daglicht.

Renovatie Koepel Aqua Mundo Center Parcs
Bryan Hurkx / Dronescapes

Maandag 4 september 2017 is JET BIK gestart met de renovatie. In een kort tijdsbestek is de oude schil van koepels vervangen door 3-wandige kunststof slagvaste koepels. Het geraamte is wit geschilderd. De heldere 3-wandige koepels zijn voorzien van hoogwaardige afstandprofielen die zorgen voor een goede isolatie. Er is bewust voor kunststof gekozen, omdat dit lichter is voor de constructie. Het totale koepeloppervlak met 900 koepels zorgt ervoor dat elke bezoeker van het zwembad straks kan genieten van een zee aan daglicht.

De werkzaamheden zijn op de voet gevolgd. Benieuwd hoe het dak eraf ging? Bekijk de timelapse.

Foto's

Reageer op dit artikel