artikel

Duco stelt nieuw schuifpaneel in XXL-formaat voor

Architectuurproducten

Steeds vaker tasten architectenbureaus de grenzen van geveloppervlaktes af die alsmaar groter, hoger en technischer worden ontworpen. Om een gepast antwoord te kunnen bieden op deze veranderende trend en om ook dergelijke gebouwen van een comfortabel binnenklimaat te kunnen voorzien, ontwikkelde het R&D-team van Duco een geheel nieuwe, architecturale zonweringoplossing in XXL-formaat.

Duco stelt nieuw schuifpaneel in XXL-formaat voor

DucoSlide LuxFrame 45/130 vormt de meest recente ontwikkeling binnen Duco’s gamma aluminium schuifpanelen, specifiek bedoeld voor aanzienlijke geveloppervlaktes bij utiliteitsgebouwen, collectieve woongebouwen (duplex) of luxe woningen.

Gekenmerkt door een sterk en robuust LuxFrame-kaderprofiel van 45 x 130 mm kan het hoogtes tot 6 m aan, maar ook een reikwijdte tot 2,80 m per paneel is mogelijk. De esthetische, “vleugelvormige” Ellips 150-lamellen, vervat in het kaderprofiel, hebben een hellingshoek van 45° waardoor een optimale wering van zowel hitte als lichtinval bereikt worden. Bovendien is naast anodisatie elke gewenste RAL-kleur mogelijk en voldoet deze uitvoering aan de Qualicoat-kwaliteitsspecificaties.

De schuifpanelen kunnen optioneel worden voorzien van Duco’s efficiënte ondergeleidingssysteem ‘Vario’. Deze kan de oneffenheden in de ondergrond probleemloos opvangen. Dat betekent ook een vereenvoudiging in plaatsing, montage én afregeling voor de installateur.

Reageer op dit artikel