artikel

Wonen en werken met tijdloze JUNG LS vormgeving

Architectuurproducten

Met Zoku Amsterdam, aan de Weesperstraat 105, is het eerste hotel met een geheel nieuw concept geopend. Een concept dat bedoeld is voor internationale reizigers, die voor langere tijd op één plek willen blijven, en daar willen werken en wonen. Het concept is van de hand van het Amsterdamse ontwerpbureau concrete, dat ook de sociale ruimte heeft ontworpen. Zoku in het hart van Amsterdam, is dan wel het eerste hotel in dit concept, maar het is de planning dat vele andere creatieve en innovatieve steden volgen, zoals bijvoorbeeld Parijs, Londen, Barcelona en Berlijn.

Wonen en werken met tijdloze JUNG LS vormgeving

Geen kamer maar een loft

Niet voor niets is gekozen voor de naam Zoku – dat in Japan staat voor stam of familie. Om te zorgen dat de bewoners zich ook echt thuis voelen in de lofts staat dit keer niet het bed centraal, maar het woon- en werkgedeelte, met zitgedeelte, open keuken en eet-/werktafel.
Op doordachte wijze, met schermen en schuifdeuren, is het verhoogde slaapgedeelte gescheiden van het woongedeelte. Met de kleurrijke en moderne inrichting van de lofts voelt elke werkende reiziger zich snel thuis. Tot in de kleinste details is het thuisgevoel uitgewerkt, van sfeerverlichting tot aan de olijfolie, kruiden en Tupperware in de keuken en nietmachine en extra potloden in het werkgedeelte aan toe.

Advertorial Jung ZUKO Hotel Concept

Ontspannen sfeer

Boven op het dak is de ontvangstruimte, geen traditionele lobby, maar een interactieve sociale ruimte, omgeven door een daktuin, met een prachtig uitzicht op het Rijksmuseum en Carré. Deze sociale ruimte is gericht op het samenbrengen van de global nomads, waar ze niet alleen kunnen werken maar ook hun hectische leven weer wat socialer kunnen maken. Het personeel, hier ‘sidekicks’ genaamd, creëert hier een open en ontspannen sfeer en wijst je de weg naar alle bijzondere locaties in de stad. Dat de bewoner hier ook zelf achter de bar kan komen om iets te drinken te pakken, geeft een ontspannen huiskamersfeer.

Advertorial JUNG Zuko Concept

Wonen en werken met tijdloze JUNG LS vormgeving

Zowel in de lofts als in de algemene ruimte is JUNG LS 990 schakelmateriaal gebruikt, dat met zijn strakke en ‘no nonsens vormgeving’ goed past bij de sfeervolle Scandinavische inrichting. In de keuken is het LS 990 schakelmateriaal gebruikt in zwart, dat mooi aansluit bij de zwarte wand en het zwarte aanrechtblad. In de rest van de lofts en de sociale ruimte zit LS 990 alpine wit. Er is gedacht aan alle aansluitingen die een werkende reiziger nodig heeft, zoals data-aansluitingen voor computers en laadcontactdozen voor alle mobiele apparatuur, alles in dezelfde vormgeving.

Advertorial Jung ZUKO Hotel Concept

JUNG comfort en gadgets

Voor extra comfort kan de verlichting in de lofts ook gedimd worden. Eenmaal in bed vindt de werkende reiziger naast zijn hoofdkussen een
JUNG laadcontactdoos om zijn mobiele apparatuur op te laden. Daarnaast ook een alpine witte LS 990 schakelaar van JUNG waarmee hij
in één keer alle verlichting in het hele loft kan uitschakelen, en zo niet in het donker hoeft te zoeken.

Advertorial JUNG Zuko Concept

Advertorial JUNG Zuko Concept

Reageer op dit artikel