artikel

‘Gasvrije’ trainingsaccommodatie voor Feyenoord

Architectuurproducten

Techniplan Adviseurs uit Rotterdam gaat de technische gebouwinstallaties ontwerpen voor de nieuwe trainingsaccommodatie van voetbalploeg Feyenoord.

‘Gasvrije’ trainingsaccommodatie voor Feyenoord

Het nieuwe trainingscomplex gaat de restwarmte van het stadsverwarmingsnet gebruiken voor de ruimte- en veldverwarming, de warmtapwaterbereiding en de wasdrogers. Gasaansluitingen zijn daardoor niet nodig. Ledverlichting zorgt voor nog meer afname van het elektriciteitsverbruik.

Feyenoordtrainer Giovanni van Bronckhorst slaat de eerste paal van het complex

Het complex krijgt de beschikking over twee velden met veldverwarming, een warming-upstrook van kunstgras en een apart keepersveld. Het hoofdgebouw biedt zicht op de velden doordat één zijde volledig van glas is. Ook komen er ontspanningsruimtes, kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen en een restaurant waar topsportmaaltijden kunnen worden bereid. Op de begane grond komen de kleedruimtes voor spelers en staf, behandel-, fitness- en beweegruimtes en het kantoor van de medische staf. De tweede verdieping wordt ingericht met het restaurant, een spelerslounge en met verschillende kantoren voor onder meer de technisch directeur, de hoofdtrainer en de technische staf. Tevens komt op deze verdieping een nieuwe perszaal waar de hoofdtrainer persconferenties kan geven.

Lees ook: Nieuw trainingscomplex Feyenoord door Moederscheim Moonen architecten

Techniplan Adviseurs werkt in het project samen met Kooiman Infraprojectadvies, Moederscheim Moonen Architecten, IMd raadgevende ingenieurs en LBP Sight. Bouwbedrijf Berghege is de aannemer van het project.

Resultaten voor ‘feyenoord’

Reageer op dit artikel