artikel

Geglazuurd staal zorgvuldigste keuze voor de zorg

Architectuurproducten

Geglazuurd staal, of ook wel emaille genoemd, is een gesloten materiaal, wat maakt dat het oppervlak volledig hygiënisch is. In de zorgsector is het waarborgen van de hygiëne van essentieel belang. Tijdens het ontwerp en het inrichten van projecten in de zorgsector moet hier terdege rekening mee gehouden worden. Alape, Duitse waskomfabrikant, fabriceert enkel geglazuurd stalen waskommen. Dit voor Alape karakteristieke materiaal is licht van gewicht en harder dan graniet of smaragd en bijzonder duurzaam.

Geglazuurd staal zorgvuldigste keuze voor de zorg

 Alape inspireert met maatwerk waskommen

De onvergelijkbare vormzuiverheid van Alape waskommen kan uitsluitend met geglazuurd staal bereikt worden en door de grote mate van ambachtelijk vakmanschap. De precieze lijnen, strakke vormen en rechte hoeken van het 3mm flinterdunne geglazuurde staal zorgen voor een zuiver esthetisch design. Tijdens het omvormingsproces van de stalen plaat in een waskom, is maximale flexibiliteit mogelijk voor individuele vormgeving. Een geglazuurd stalen waskom is namelijk in tegenstelling tot keramiek, niet aan een vooraf gedefinieerde gietvorm gebonden. Daardoor blijft de waskom binnen het productieproces voor speciale uitvoeringen continu veranderbaar. Met behulp van één van de velen malvormen, wordt de stalen plaat namelijk omgevormd tot waskom. Iedere positionering van de waskom, de kraangaten, overloop en andere gewenste uitsparingen voor o.a. armaturen, lotiondispensers en tissuehouders is op de millimeter nauwkeurig individueel te bepalen.

Vanwege de maatwerkmogelijkheden en de uitstekende materiaaleigenschappen zijn Alape waskommen uiterst geschikt voor toepassing in de utiliteitsbouw en specifiek voor de zorgsector.

Alape Stalen Waskommen

Materiaaleigenschappen

Geglazuurd staal combineert de kracht en de vormgevingskwaliteiten van staal met de hardheid en chemische weerstand van glas in een homogene vorm. Met dat doel wordt op het staal het glazuur handmatig en in meerdere lagen aangebracht en ingebrand. Door het brandproces versmelt het glazuur onafscheidelijk met de stalen kern tot een uniek duurzaam en slagvast materiaal. Het gesloten, niet poreuze oppervlak, is volledig hygiënisch, verfbestending, duurzaam corrosiebestendig en kleur-, kras- en slijtvast. Zelfs tegen klimatologische invloeden en sterke ultraviolette straling is het briljant gekleurde glazuur bestendig. Een hoogwaardig geluiddempend systeem van Alape zorgt er bovendien voor dat de waskommen een edel klankeffect bezitten.

 Waskomvarianten

Alape kent de grootste waskomvariëteit in de markt; inbouw-, opbouw-, onderbouw- en vrijstaande waskommen in diverse vormen en maten zijn beschikbaar. Ontdek de diverse mogelijkheden op www.alape.com.

Reageer op dit artikel