artikel

Een unieke gevel weerspiegelt de waarden van de bewoner

Architectuurproducten

Grote balkons, die deels over het water uitsteken, een grote glazen achterwand en veel glas binnenin. Het pand van Tjellens Loopbaan Professionals in Hengelo ademt transparantie uit. En dat was precies hoe directeur Bob van den Berg het voor ogen had. Transparantie en kwaliteit zijn kernwaarden van zijn bedrijf, vertelt Van den Berg. Dat wilde hij terug laten komen in het bedrijfspand dat hij liet bouwen. Hij gaf de opdracht aan architect Robert Morsink Bouwplan uit Hengelo. Het vinden van de juiste gevelsteen was daarbij ontzettend belangrijk.

Een unieke gevel weerspiegelt de waarden van de bewoner
Tjellens Loopbaan Professionals

Maar wat voor gevelsteen paste nou precies bij de uitstraling die de ondernemer voor ogen had? ‘We konden de juiste steensoort maar niet vinden’, herinnert hij zich. ‘De traditionele, rechthoekige stenen pasten niet bij ons pand. Die waren te lomp.’ De slanke en lange gevelsteen GeoStylistix sloot precies aan bij het ontwerp van zijn nieuwe gebouw. ‘Strakke lijnen, mooi lang en recht. Ook fijn dat er een dunne voeg bij komt, daar kun je een extra strakke lijn mee creëren.’ Ons pand straalt hiermee professionaliteit en kwaliteit uit. Het glaswerk benadrukt de transparantie. De glazen binnenwanden en de kantoortuin zorgen ook voor extra openheid en licht.

Advertorial MBI - Tjellens Loopbaan Professionals

Tjellens Loopbaan Professionals. Het ontwerp is van Robert Morsink Bouwplan uit Hengelo

Robuust en stoer

Weinig gebouwen zijn zo verbonden met de omgeving als het nieuwe clubgebouw van AVV  Zeeburgia. Het is steentje voor steentje door de achterban ‘opgebouwd’. Dankzij crowdfunding en de steun van een aantal grote internationals (voortgekomen uit Zeeburgia) staat er een echte blikvanger op het Amsterdamse Sportpark Middenmeer. Het nieuwe gebouw is stoer en robuust dankzij stevige molestbestendige materialen die het ook uitstralen tegen een stootje te kunnen: betonsteen, hout, staal en glas. ‘Stoer met stijl, net als onze vereniging’ vertelt Marianne van Leeuwen – de voorzitter van Zeeburgia.

MBI Zeeburgia

Clubgebouw AVV Zeeburgia. Architecten BuroSAI uit Amsterdam is de ontwerper

Dankzij de langwerpige vorm van de GeoStylistix en de dunne voegen zijn het robuuste, doorlopende gevelvlakken geworden. ‘We wilden iets stevigs neerzetten dat met mooie details ook aanspreekt’, aldus F. van Dijk van Architectenbureau: BuroSAI te Amsterdam. En dat is met deze steen gelukt. ‘Het is precies het gebouw geworden wat we voor ogen hadden. Erg mooi.’ Met beneden de kleedkamers en daarbovenop de transparante verdieping met de kantine is het een stoere skybox geworden. Vanuit de kantine hebben toeschouwers een mooi uitzicht op de drie velden.

MBI Zeeburgia clubgebouw

Door de achterban te vragen om mee te laten financieren en hen letterlijk een steentje bij te laten dragen staat er nu een spiksplinternieuw gebouw. Iedereen die een minimale bijdrage heeft gedaan wordt keurig op de gevel vermeld met een bordje met diens naam. ‘Iedereen is enthousiast, we krijgen bijna dagelijks kijkers van buiten en ook nog mensen die vragen of hun naam er nog bij kan op de muur’.

Meer voorbeelden zien?

Vraag hier inspiratieboek aan

Reageer op dit artikel