artikel

Met 3D-bril lopen door ontwerp

Architectuurproducten

Het Hengelose bedrijf Easysee heeft begin deze maand een Dutch VR Awards gewonnen met een virtual reality-oplossing voor architecten en projectontwikkelaars. Die maakt het mogelijk met een 3D-bril al lopend een ontwerp te ervaren.

Met 3D-bril lopen door ontwerp

Easysee heeft de afgelopen twee jaar een product ontwikkeld waarmee iemand met een 3D-bril – op zijn eigen benen, draadloos en vrij – onbeperkt kan rondlopen in een virtuele wereld. Een meer levensechte ervaring bestaat er nog niet. Bij veel virtual reality uitvindingen die tot nu toe waren ontwikkeld is de gebruiker gebonden aan een vaste plek of een computerscherm.
Dat geldt niet voor de innovatie van Easysee. Deze wordt daarom vooral gebruikt door architecten en projectontwikkelaars, die op deze manier een ontwerp dat alleen nog op de tekentafel bestaat, tot leven kunnen wekken en er hun klanten echt doorheen kunnen laten lopen. Een unicum, vond ook de jury van de Dutch VR Awards. Met de tweede prijs liet Easysee virtual reality-projecten van onder meer Aegon, VPRO, Océ en Mysteryland achter zich.

Reageer op dit artikel