nieuws

Start bouw De Eenhoorn Amsterdam van Heren 5 Architecten

Architectuur

Op 14 januari is de bouw van de tweede fase van De Eenhoorn van start gegaan in Amsterdam Oost. De twee woningbouwblokken zijn ontworpen door Heren 5 Architecten. Tijdens de eerste fase zijn twee bouwblokken van korthtielens architecten gerealiseerd.

Naast boerderij De Eenhoorn in Watergraafsmeer stonden 124 beneden-boven-woningen. Ze hebben plaatsgemaakt voor een vier woonblokken met in totaal 330 appartementen en studio’s. Twee van de woonblokken zijn ontworpen door korthtielens architecten, de andere twee door Heren 5 architecten. Van deze laatste twee is de bouw net van start gegaan.

De Eenhoorn Amsterdam door Heren 5 Architecten

De Eenhoorn Amsterdam door Heren 5 Architecten

Het oppervlak van de woningen is compact, variërend van 32 tot 80 vierkante meter. In de gebouwen bevindt zich daarom aantal gedeelde ruimten. De kleinste appartementen hebben niet altijd een wasmachineaansluiting maar beschikken over een wasruimte buiten het privévertrek. Ook zijn er gedeelde kamers waar bewoners hun verjaardag kunnen vieren. In de fietsenstalling is extra ruimte om bijvoorbeeld je fiets te repareren. Rondom het project komt een autovrije zone.

De Eenhoorn Amsterdam door Korthtielens

De Eenhoorn Amsterdam door korthtielens architecten

Meer over woningbouw in Amsterdam

Foto's

Reageer op dit artikel