nieuws

Architecten de vylder vinck taillieu gaan eigen weg

Architectuur

De oprichters van het Belgische architecten de vylder vinck taillieu (DVVT) gaan sinds voorjaar 2019 hun eigen weg. Dat maakte het bureau recent bekend op haar website en social media accounts.

Sinds voorjaar 2019 zijn de wegen van het Belgische bureau architecten de vylder vinck taillieu (dvvt) gescheiden. Het bureau werd in 2010 opgericht door Jo Taillieu, Inge Vinck en Jan de Vylder. Jo Taillieu gaat verder onder zijn eigen naam, zoals voor zijn tijd bij dvvt. Inge Vinck en Jan de Vylder gaan samen verder als architecten jan de vylder inge vinck.

dvvt won de Silver Lion voor Promising Young Participant op de 16e Biënnale van Venetië en was een van de vijf finalisten voor de Mies van der Rohe Award 2019. Het bureau verwierf onder andere grote bekendheid met het project PC CARITAS in Melle. Recent werd het nog geselecteerd als één van de vijf kandidaten om een voorstel in te dienen voor het Joods Museum van België.

PC CARITAS in Melle (BE) door architecten de vylder vinck taillieu, beeld Filip Dujardin

PC CARITAS in Melle (BE) door architecten de vylder vinck taillieu, beeld Filip Dujardin

 

 

Reageer op dit artikel