nieuws

Videoverslag lezingen Houben en Van Berkel bij ABC Haarlem

Architectuur

Videoverslag lezingen Houben en Van Berkel bij ABC Haarlem
Bibliotheek Birmingham door Mecanoo/Francine Houben.

Francine Houben (mecanoo) en Ben van Berkel (UNStudio) hebben in oktober en november een lezing gehouden bij het ABC Architectuurcentrum in Haarlem. maanden. Dat deden ze in het kader van het dertigjarig bestaan van het ABC Architectuurcentrum.

Het ABC Architectuurcentrum opende in januari 1989 de deuren in het pand Groot Heiligland 47. Op die plek zit het lokale architectuurcentrum nog steeds en heeft het zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een belangrijk en onmisbaar informatie- en discussiecentrum over architectuur en stedenbouw, zeker als het om lokale bouwprojecten gaat.

Bekijk de lezing van Francine Houben en Joost Swarte

Bekijk de lezing van Ben van Berkel & Wessel van Beerendonk

Om het jubileum luister bij te zetten had het ABC de architecten uitgenodigd voor een lezing. ‘Het ABC heeft juist hen uitgenodigd omdat zij – met de gerenommeerde bureaus die zij circa dertig jaar leiden – spraakmakend zijn voor Nederland en internationaal furore maken’, zegt Gabriël Verheggen, directeur van het architectuurcentrum.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel