nieuws

Verschenen de Architect december 2019

Architectuur

Verschenen de Architect december 2019

Nederland kent op dit moment een woningcrisis. Of de oplossing ligt in bouwen is de vraag. Zijn de aantallen wel het echte probleem? Meer noodzakelijk zijn andere woningen. In het laatste nummer van 2019 duikt de Architect in het thema woningbouw en toont voorbeelden van andere soorten van woonvormen.

Verder aandacht voor Naturalis Biodiversity Center in Leiden door Neutelings Riedijk Architecten, IBA Parkstad, Domstate in Utrecht door Diederendirrix en Van Eijk & Van der Lubbe en het hoofdkantoor van Triodos Bank in Driebergen door RAU architecten en Ex Interiors.

Bestel nu een los exemplaar >

Naturalis Biodiversity Center Leiden door Neutelings Riedijk Architects. Beeld scagliolabrakkee / © Neutelings Riedijk Architects

Naturalis Biodiversity Center Leiden door Neutelings Riedijk Architects. Beeld scagliolabrakkee / © Neutelings Riedijk Architects

In China bouwt Moshe Safdie aan Raffles City in Chongoing, architectonisch en stedenbouwkundig een monsterproject, een vernieuwend paradigma, of om met Safdie te spreken: een driedimensionale ‘connector’. Van dit type zullen er de komende jaren in Azië meer worden gerealiseerd.

Tien jaar na de oplevering van het Maximapark in Leidsche Rijn Utrecht bekijken fotograaf Jeroen Musch en Adriaan Geuze de huidige stand van zaken.

Foto-essay decembernummer Maximapark. Beeld Jeroen Musch

Tien jaar na de oplevering van het Maximapark in Leidsche Rijn. Beeld Jeroen Musch

In de rubriek Start-Up deze keer Studio Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries architecten. Zij werken aan diverse projecten waarbij het definiëren van de stedelijke ruimte telkens een belangrijke rol speelt.

Bestel nu een los exemplaar >

Startup december: Studio Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries Architecten

In de rubriek Start-UP: Studio Donna van Milligen Bielke en Ard de Vries Architecten. Beeld Dik Nicolai

Het nummer is niet compleet zonder de Scope-pagina’s. Hierin recensies, columns, gebouwen en gebeurtenissen in het vak. De rubriek Product is ditmaal gewijd aan de Dutch Design Week en we kijken voor Landmark naar het Pen-dorp in Alkmaar door Abe Bonnema.

Omslag december 2019 kleinde Architect december 2019

Wil je het decembernummer lezen en de komende edities? Neem dan een kwartaal of jaarabonnement op het magazine.>>(je kunt ook alle digitale monografieën bekijken en alle artikelen lezen)
Wil je de artikelen op de website lezen ? Neem dan een online abonnement >>  (je kunt ook alle digitale monografieën bekijken)

Lees ook:

SELECT Synthese van oud en nieuw: Naturalis Leiden door Neutelings Riedijk Architecten

Reageer op dit artikel