nieuws

Provincie al eerder zeer kritisch op plannen Feyenoord City

Architectuur

Provincie al eerder zeer kritisch op plannen Feyenoord City
Beeld OMA

Het uitstel voor de verwachte opleverdatum voor een nieuw Feyenoord-stadion, spil in de gebiedsontwikkeling Feyenoord City op Rotterdam Zuid, is niet geheel uit de lucht komen vallen, zo blijkt uit een uitgelekte brief van de provincie Zuid-Holland schrijft Vastgoedmarkt op haar website.

De directies en raden van commissarissen van Stadion Feijenoord (de huidige Kuip) en de voetbalclub besloten eerder deze week in een gezamenlijke vergadering over het stadiondossier dat, bij groen licht medio 2020, het nieuwe stadion haar deuren opent in de zomer van 2025, één jaar later dan tot voor kort gepland. De latere openingsdatum is vooral het gevolg van de extra tijd die nodig is voor de aanvraag van de benodigde vergunningen. Ook is er meer tijd nodig voor de verwerving van gronden en uitplaatsing van huidige eigenaren en huurders.

Voorontwerp bestemmingsplan

VersBeton, Open Rotterdam en Onderzoekscollectief Spit kwamen in bezit van een brief van de provincie Zuid-Holland aan het College van B & W Rotterdam van medio juli 2019, waaruit blijkt dat de provincie niet zonder meer toestemming zal geven op het voorontwerp bestemmingsplan Feyenoord City dat in april 2019 werd ingediend.

Incidentele voorzieningen

Volgens de provincie wordt door de plannenmakers vergeten nieuwbouw  binnen 25 meter van de Maasoever in beginsel niet is toegestaan en tot 40 meter  nader gemotiveerd moet worden, worden volledig vergeten. En dat terwijl in de plannen het nieuwe stadion voor Feyenoord deels zelfs over de Maasoever valt.  ‘In het gebied tussen 25 en 40 meter van de kade kan alleen bebouwing worden toegestaan als sprake is van een groot maatschappelijk of bedrijfseconomisch belang, de veiligheid voldoende is gegarandeerd en met het oog hierop advies is uitgebracht door de veiligheidsregio. (…) Ter ondersteuning van het recreatieve karakter van de oever zijn incidentele kleinschalige recreatieve voorzieningen toelaatbaar, zoals restaurants, cafés en kiosken. Daarbij moet het gaan om incidentele voorzieningen dus het volbouwen van de oever is uitgesloten.’

Lees verder bij de bron>>

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel