nieuws

Opening nieuwe stadion Feyenoord uitgesteld naar 2025

Architectuur

Feyenoord stelt de opening van het nieuwe stadion, naar ontwerp van OMA/David Gianotten, een jaar uit. De latere openingsdatum is vooral het gevolg van de extra tijd die nodig is voor de aanvraag van de benodigde vergunningen. Ook is er meer tijd nodig voor de verwerving van gronden en uitplaatsing van huidige eigenaren en huurders.

Bij groen licht (medio 2020) kan het stadion naar verwachting in de zomer van 2025 openen. Voorheen stond de opening gepland voor het eerste halfjaar van 2024.

Nieuwe stadion

Het nieuwe stadion voor Feyenoord is ontworpen door OMA/David Gianotten en komt direct aan de Maas te staan. De tribune heeft de vorm van een perfecte kom, waarin rijen tot dicht op het veld doorlopen. Bovendien is het stadion multifunctioneel, zodat er ook concerten en congressen kunnen plaatsvinden.

OMA stadion Feyenoord Rotterdam Beeld OMA

Beeld OMA

Het stadion krijgt een capaciteit van 63.000 plaatsen en zal daarmee het grootste stadion van Nederland worden. De komende periode wordt het Definitief Ontwerp beoordeeld in relatie tot het programma van eisen en de beschikbare bouwsom. Voorts wordt de business case nader doorgerekend.

Feyenoord City

Het nieuwe stadion maakt onderdeel uit van het grotere masterplan Feyenoord City, eveneens ontworpen door OMA. Hier komen ook een park, woningbouw en commerciële ruimtes. Het plan moet gaan fungeren als een schakel tussen de Maas en Rotterdam-Zuid om de ontwikkeling van dit gebied te stimuleren.

Feyenoord stadion Lola Landscape

Beeld Lola Landscape Architecture

Het totale masterplan omvat 325.000 vierkante meter, waarvan 60 procent onder de publieke ruimte valt. Voor het landschapsontwerp is LOLA Landscape Architects geselecteerd. Het bureau werkt aan een bijzonder driedimensionaal plein rondom het stadion dat bezoekers op een veilige manier naar het stadion moet leiden.

Lees verder

 

 

Reageer op dit artikel