nieuws

Flinke omzetgroei voor architecten en ingenieurs

Architectuur

Flinke omzetgroei voor architecten en ingenieurs
Beeld Shutterstock

Architecten en ingenieurs hebben hun omzet in het derde kwartaal van 2019 flink zien toenemen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bij de architecten lag de omzet 10,4 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2018, zo blijkt uit de CBS-cijfers. Het is bovendien een aanzienlijk grotere omzetontwikkeling dan de 3,4 procent jaar op jaar groei in het tweede kwartaal van 2019. Ook de omzetten van de aan de architecten gerelateerde ingenieursbureaus lagen aanzienlijk hoger dan een kwartaal eerder: 9,3 procent tegenover een 5,8 procent hogere omzet in het tweede kwartaal van 2019.

Verschil kleiner

Over de gehele linie zette de zakelijke dienstverlening in het derde kwartaal van 2019  5,7 procent meer om dan in zelfde periode vorig jaar. Nog steeds zet deze sector elk kwartaal meer om in vergelijking met een jaar eerder. Al vanaf 2013 is dat het geval. Het verschil tussen dezelfde kwartalen in twee opeenvolgende jaren wordt wel kleiner. In het eerste kwartaal van 2019 was dat nog 6,8 procent.

Bron: CBS/Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel