nieuws

BDP (VK) kiest voor uitbreiding in Rotterdam

Architectuur

BDP (VK) kiest voor uitbreiding in Rotterdam
BDP werkt op dit moment aan de restauratie en renovatie van the Palace of Westminster. Beeld Olav Silis

Het Britse architectenbureau BDP (Building Design Partnership) kiest voor uitbreiding in Nederland en benoemt Björn Bleumink tot architect-directeur van de studio in Rotterdam.

Met ruim twintig jaar ervaring bij internationaal toonaangevende ontwerpbureaus, waaronder Mecanoo architecten, KCAP architects & planners en DP6 architectuurstudio, heeft Björn Bleumink ruime ervaring met woningbouw, onderwijs, gezondheidszorg en sport. Tot de projecten waaraan hij heeft gewerkt behoren onder andere het eerste aardbevingsbestendige onderwijsgebouw van Nederland en het masterplan voor de regeneratie van Abbey Wood & South Thamesmead in Londen.

Bjorn Bleumink BDP Rotterdam

Björn Bleumink

BDP heeft 13 internationale vestigingen. Bekende werken zijn onder andere de transformatie van het Londense King’s Cross Station tot een transportation hub, de grootscheepse renovatie van de Royal Albert Hall en Liverpool One, de transformatie van de binnenstad van Liverpool tot een mix van retail, wonen en leisure. BDP maakte het prijswinnende ontwerp voor The Point, onderdeel van een radicale transformatie en uitbreiding van The Old Trafford Cricket Ground in Manchester en maakte het plan voor de uitbreiding en modernisering van Wimbledon’s beroemde All England Lawn Tennis Club. In 2015 ontwierp BDP het Britse paviljoen voor de Expo in Milaan.

Google Londen

Het nieuwe hoofdkwartier van Google in Londen. Een ontwerp van het Deense architectenbureau BIG en de Britse Heatherwick Studio met BDP als uitvoerend architect.

Lopende projecten zijn onder andere The Well in Toronto, een complex van zeven torens met kantoren, woningen en retail, Google Headquarters in Londen en de grootschalige renovatie en restauratie van het Palace of Westminster.

Lees ook:

Nieuw ontwerp Google-hoofdkantoor Londen

Reageer op dit artikel