nieuws

Young Talent Architecture Award (YTAA 2020) gelanceerd

Architectuur

Young Talent Architecture Award (YTAA 2020) gelanceerd
Beeld Christopher Weir

Fundació Mies van der Rohe en Creative Europe hebben de derde editie gelanceerd van de Young Talent Architecture Award (YTAA 2020). Inzenden kan met afstudeerprojecten tussen 1 januari 2018 en 31 december 2019.

De prijs erkent het talent van recent afgestudeerde architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten, en vergemakkelijkt hun interactie met de belangrijkste stakeholders van de sector in Europa, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om synergieën te ontwikkelen met de architectenbureaus en instellingen van hun keuze. Na de succesvolle deelname van onderwijsinstellingen uit China en Zuid-Korea in 2018, zijn voor deze editie Brazilië, Chili en Mexico als gastlanden gevraagd.

Inschrijven kan met afstudeerprojecten die tussen 1 januari 2018 en 31 december 2019 worden gepresenteerd. De resultaten worden tentoongesteld tijdens de 17e Architectuur Biënnale van Venetië, die plaatsvindt van 23 mei tot 29 november 2020. Deze vormt de start van de reizende tentoonstelling van YTAA 2020.

Tijdlijn

24 februari, deadline voor inzendingen van onderwijsinstellingen
23 maart, deadline voor inzendingen van studenten
april, bekendmaking van de shortlist en finalisten
23 mei, opening van de tentoonstelling tijdens de 17e Architectuur Biënnale van Venetië
23 juni, bekendmaking van de winnaars
september, prijsuitreiking in Venetië

YTAA wordt georganiseerd door de Fundació Mies van der Rohe met de steun van het Creative Europe-programma van de Europese Unie, in samenwerking met de European Association for Architectural Education (EAAE); de Architects’ Council of Europe (ACE-CAE); World-Architects; het European Cultural Centre als partner in Venetië en de sponsoring van Jung, Jansen en Regent en de steun van USM.

Meer informatie>>

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel