nieuws

Voormalige V&D Groningen wordt bruisende ontmoetingsplek

Architectuur

Voormalige V&D Groningen wordt bruisende ontmoetingsplek
Beeld MWPO

Het voormalige V&D pand aan de Grote Markt wordt komend jaar getransformeerd tot Het Groot Handelshuis naar een ontwerp van De Zwarte Hond.

In het gebouw, waar in de toekomst 450 mensen werken, komen moderne kantoren, flexplekken, en vergaderplekken. Een atrium op de 1ste verdieping fungeert als ontmoetingsruimte en verbindt de twee delen van het gebouw. Een vestiging van Jumbo (inclusief Foodcafé) en een La Place op de 4de verdieping. Met de aankoop van het voormalig V&D-pand is een definitieve bestemming gevonden voor het gebouw.

Impressie-Groot-Handelshuis-Aanzicht-vanaf-Grote-Markt-MWPO-De-Zwarte-Hond-Copyright-Kaasnrijst

Beeld Kaasnrijst

Impressie-Groot-Handelshuis-Entree-MWPO-De-Zwarte-Hond-Copyright-Kaasnrijst

Beeld Kaasnrijst

Vastgoedontwikkelaar MWPO wil met het project een bijdrage leveren aan een levendige binnenstad. De ontwikkelaar is in gesprek met de gemeente Groningen en is voornemens de kelder te transformeren tot openbare fietsenkelder die zowel vanaf de Oude Ebbingestraat als de Stalstraat bereikbaar is. Zo worden de beide straten met elkaar verbonden.

Impressie-Groot-Handelshuis-Uitzicht-naar-Grote-Markt-MWPO

Beeld MWPO

Eind 2019 start de bouw van Het Groot Handelshuis en naar verwachting kunnen eind 2020 de eerste huurders en bezoekers het pand betreden.

Lees ook:

Zwarte Hond bouwt aan woonwijk in Rwanda

Reageer op dit artikel