nieuws

The NonoHouse (no-stikstof, NH3, NOx-house) wordt testcase

Architectuur

The NonoHouse (no-stikstof, NH3, NOx-house) wordt testcase
The NoNoHouse door Mecanoo

Mecanoo, The Green Village, TU Delft, NL GreenLabel en VPdelta hebben het initiatief genomen om een ​​gebouw te realiseren dat schadelijke stikstof vermindert en absorbeert: de Nonohouse (no-stikstof, NH3, NOx-house).

Enkele van de grootste uitdagingen waar we voor staan, zo schrijft mecanoo, zijn een nieuwe methode voor NOX-uitstoot, boze boeren, het uitstel voor duizenden Nederlandse projecten. Naast de behoefte aan stikstofreductie, is er ook het ‘PFAS’-probleem (verontreiniging met koolstof-fluor in de bodem). Mecanoo, The Green Village, TU Delft, NL GreenLabel en VPdelta hebben daarom het initiatief genomen om een ​​gebouw te realiseren dat schadelijke stikstof vermindert en absorbeert: de Nonohouse (no-stikstof, NH3, NOx-house).

The Nonohouse maakt deel uit van The Green Village op de TU Delft campus en wordt een testcase voor nieuwe en schone bouwmethoden, materialen, gevels en circulatiestromen. Lokale en natuurlijke bouwmethoden worden getest, evenals een stikstofabsorberend waterhoudend dak met algen die stikstof absorberen. Het gebouw zal de inname van stikstof op verschillende manieren tonen, zoals mosgevels die van kleur veranderen met de variatie in stikstofconcentratie in de lucht.

De productie van de bouwmaterialen, de constructie zelf en het gebruik van het gebouw zullen worden onderzocht en verder ontwikkeld. Terwijl nieuwe materialen en processen worden getest, zal de Nonohouse blijven veranderen. De impact van het gebouw op het milieu, op de feitelijke stikstofdepositie, de mogelijke aanbevelingen voor regelgeving en de mogelijkheden voor een financiële business case zullen ook worden onderzocht.

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel