nieuws

Tentoonstelling ‘Nooit gebouwd Den Haag’

Architectuur

Tentoonstelling ‘Nooit gebouwd Den Haag’
De Haagse wolkenkrabber die nooit gebouwd wordt

Het Haags Historisch Museum heeft aan een tentoonstelling gewerkt over nooit uitgevoerde gebouwen en plannen in Den Haag. Behalve gebouwen zijn ook niet gekozen ontwerpen te zien voor beeldbepalende gebouwen die iedereen kent, zoals het Vredespaleis, het Haagse stadhuis en de Tweede Kamer.

De plannen variëren van een Olympisch stadion in Scheveningen, een gotisch paleis van koning Willem II op landgoed Zorgvliet en een snelweg rond het het centrum van Den Haag. Gebouw M van Rem Koolhaas op het Koningin Julianaplein (plein voor Den Haag Centraal) mag zeker niet achterwege blijven een ook de plannen voor een wolkenkrabber bleek een illusie.

Gebouw M Koolhaas

Het afgeblazen Gebouw M door Rem Koolhaas

In de tentoonstelling legt het museum uit wat het idee achter deze plannen was en waarom de ontwerpen nooit zijn gerealiseerd. Behalve tekeningen komen er ook maquettes en wordt gebruik gemaakt van virtual reality. De tentoonstelling is te zien van 16 november tot 22 maart. Van het onderwerp verschijnt ook een boek dat verkrijgbaar is vanaf het begin van de tentoonstelling.  Meer informatie >>

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel