nieuws

RIBA Gold medal winnaar Ted Cullinan overleden

Architectuur

RIBA Gold medal winnaar Ted Cullinan overleden
Fountains Abbey Visitor Centre via Flickr

Edward Cullinan, oprichter van Cullinan Studio is op 88 leeftijd overleden. Cullinan stierf in zijn slaap op maandag 11 november. De architect, die bekend stond als Ted, kreeg de 2008 RIBA Royal Gold Medal for Architecture als erkenning voor zijn ‘inspirerende praktijk en onderwijs’.

Naast het maken van gebouwen zoals het Fountains Abbey Visitor Centre en de Weald and Downland Gridshell, die op de shortlist stond voor de Stirling Prize in 2002, gaf Cullinan les aan The Bartlett, Sheffield University, MIT en de Universiteit van Edinburgh.

Cullinan studeerde architectuur aan Cambridge University, de Architectural Association en de University of California voordat hij bij Denys Lasdun and Partners kwam. In 1965 richtte hij de coöperatieve studio Edward Cullinan Architects op, die in 2012 Cullinan Studio werd. Hij ontwierp tal van residentiële projecten, waaronder zijn eigen huis in Camden, dat door de studio wordt beschreven als “een vroeg voorbeeld van een passief-zonnehuis”.

De studio heeft ook veel bezoekerscentra gebouwd, waaronder het Fountains Abbey Visitor Centre en universiteitsgebouwen zoals de Docklands Campus voor de University of East London

Bron: Dezeen.com

 

Reageer op dit artikel