nieuws

Poortgebouw De Nieuwe Maaskant Rotterdam wordt onderkomen van VORM Ontwikkeling

Architectuur

Poortgebouw De Nieuwe Maaskant Rotterdam wordt onderkomen van VORM Ontwikkeling
Poortgebouw De Nieuwe Maaskant in Rotterdam. Beeld WAX Architectural visualizations

De gemeente Rotterdam heeft deze week de bouwvergunning verleend aan VORM Ontwikkeling om de renovatie en uitbreiding van het monumentale kantoor ‘De Nieuwe Maaskant’ te realiseren. Voor het ontwerp is Architektenkombinatie Bos Hofman ingeschakeld.

Het bestaande pand wordt zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Dat betekent dat gangetjes en hallen die er in de loop der tijd in geknutseld zijn worden afgebroken en er een grote, open ruimte ontstaat. Vorm krijgt hiermee, zo zegt het persbericht, een eigentijds kantoor, gericht op efficiëntie en werkplezier en waar de verschillende functies in harmonie met elkaar vormgegeven zijn. Dat betekent: aparte plekken voor concentratie, ontmoeting of ontspanning met de juiste overgangen tussen de verschillende dynamieken. Om de opleverdatum te halen, na de bouwvak van 2020, wordt de volledige uitbreiding van het gebouw elders gebouwd, parallel aan de renovatie van het pand. Daarna worden beide samengevoegd.

 

 

Reageer op dit artikel