nieuws

Pi de Bruijn aan de slag met voorontwerp renovatie Binnenhof

Architectuur

Pi de Bruijn aan de slag met voorontwerp renovatie Binnenhof
Renovatie Binnenhof Den Haag. Beeld Shutterstock

Pi de Bruijn heeft een contract getekend om het voorontwerp van renovatie Tweede Kamer af te maken. Hij doet dat met WDJArchitecten, BiermanHenket, Van Hoogevest Architecten, BERNS Architectuur, Arcadis Architecten. Hiermee is een einde gekomen aan een slepend gevecht van anderhalf jaar. Dat heeft minister Knops van Binnenlandse Zaken in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

De broodnodige renovatie van het Binnenhof is verworden tot een hoofdpijndossier van het kabinet. Het project liep al eerder ernstige vertraging op. In september besloot Knops het contract met Ellen van Loon van bureau OMA af te kopen voor 2,7 miljoen euro. De Tweede Kamer mopperde al tijden over de plannen van Van Loon. Die waren veel te ambitieus, vonden Kamerleden.

Uit het ontwerp van OMA: de Hofpoort in huidige en toekomstige staat. Beeld OMA

Het ligt in de lijn der verwachting dat Pi de Bruijn ook het definitieve contract krijgt om zijn werk af te maken.

Luister naar de aflevering Haagse Zaken van nrc.nl over de verbouwing van het Binnenhof  In deze aflevering hoor je over een Tweede Kamer die sliep, een staatssecretaris die veel te laat doorhad wat er gebeurde en het beeld dat steeds weer belangrijker was dan de effectiviteit. Derk Stokmans en Rik Rutten reconstrueerden de aanloop naar de verbouwing en vertellen wat er allemaal mis ging door het gebrek aan communicatie.

Bron: AD.nl/NRC.nl/NOS.nl

Lees ook

 

 

 

Reageer op dit artikel