nieuws

Oproep Amsterdam Light Festival – When nature Calls

Architectuur

Oproep Amsterdam Light Festival – When nature Calls
Lichtinstallatie ‘Transmission’ voor Amsterdam Light Festival 2018-2019 door Serge Schoemaker Architects, beeld MWA Hart Nibbrig

Amsterdam Light Festival roept wereldwijd creatievelingen – van kunstenaars en ontwerpers tot architecten en van professionals tot nieuwe talenten – op een concept voor een kunstwerk in te dienen voor de 9e editie van het festival. Deze editie vindt plaats van 26 november 2020 tot 17 januari 2021 en heeft als thema ‘When Nature Calls’. De deadline is 20 januari 2020.

Thema van Editie #9 is ‘When Nature Calls’ dat in het kort staat voor de impact van de mens op de aarde en de oplossingen die de planeet biedt om onze fouten te herstellen en zo te werken aan een nieuw, harmonieuzer ecosysteem.

Kunst kan deze mogelijkheden en experimentele ideeën die daarvoor simpelweg ondenkbaar waren laten zien. Voor haar negende editie is Amsterdam Light Festival dan ook op zoek naar kunstenaars die een verhaal rondom het thema te vertellen hebben. Een verhaal die een van de beide aspecten van dit verhaal belichten: de problemen, het gevaar en de teleurstelling die ons eigen handelen hebben veroorzaakt, of juist de verwondering, de potentie en de oplossingen die de natuur ons biedt. Het gebruik van natuurlijke, duurzame materialen en technieken juicht het festival daarbij toe.

Open Call

Concepten kunnen tot 20 januari 2020 worden ingezonden. Een internationale jury zal samen met het artistieke team van Amsterdam Light Festival de ingediende concepten beoordelen en de kunstenaars selecteren die een installatie zullen maken voor editie #9.  Alle kunstenaars, zowel professionals als nieuwe talenten, worden verbonden aan een curator, een lichtontwerper en technisch producent.

Meer informatie>>

Lees ook:

Video: Serge Schoemaker over lichtinstallatie ‘Transmission’ voor Amsterdam Light Festival 2018

Amsterdam Light Festival van start

 

 

 

 

Reageer op dit artikel