nieuws

Opening TechMed Centre door Team T

Architectuur

Opening TechMed Centre door Team T
Beeld Roos Aldershoff Fotografie

Morgen (29 november) wordt het TechMed Centre door Koning Willem Alexander geopend. De voormalige Technohal van de Universieit Twente heeft de afgelopen drie jaar een volledige revisie ondergaan naar een ontwerp van Team T.

Team T is een combinatie van de de architectenburo’s Defesche Van den Putte (dvdp) en Bo2.rotterdam. Zij hebben in opdracht van de Universiteit Twente het bestaande gebouw getransformeerd naar een faculteitsgebouw met energielabel A++. Het gebouw is extreem flexibel door een combinatie van open vloeren en opdeelbare gebouwinstallaties.

Met aandacht voor de transparantie, de ritmiek en het karakter van het oorspronkelijke ontwerp is de ‘werkloods’ veranderd in de thuishaven voor de Health faculteit en Health gerelateerde onderzoeksinstituten van de Universiteit Twente. Jaarlijks maken 1500 studenten, 400 medewerkers en 500 trainee’s gebruik van dit glazen gebouw, het 18 meter hoge atrium is de plek waar arts, student, professor en industrie elkaar sinds september 2019 ontmoeten.

TechMed_Team T Beeld Roos Aldershoff Fotografie

De opening van het TechMed Centre vindt plaats in het gebouw aan de tijdens de Dies Natalis van de Universiteit Twente op 29 november 2019.

Projectgegevens

Programma circa 12.000 m2 bruto gebouwoppervlak, 1600 studenten / 130 kantoorwerkplekken, onderwijsruimten, collegezalen, congresfaciliteiten, labruimten, MRI, OK, IC, flexibele kantoorruimten, studiewerkplekken, vergaderruimten, horeca en techniekruimten
tijdspad ontwerp mei 2015 – april 2017, uitvoering juli 2017 – mei 2019
opdrachtgever University of Twente
architect Team T, bestaande uit: Defesche Van den Putte architectuur en stedenbouw, Amsterdam en Bo.2 rotterdam, Rotterdam
interieurontwerper Buro Bogaarts, Arnhem
installatieadviseur Arcadis, Rotterdam
constructeur Aronsohn, Rotterdam; Schreuders Bouwtechniek
adviseur bouwfysica Peutz, Zoetermeer
projectmanagement / directievoering University of Twente, Campus & Facility Management
toezicht Centraal Bureau Bouwtoezicht (installaties); BBC Bouwmanagement (bouwkundig)
aannemer Dura Vermeer Bouw, Hengelo
installateur W-techniek HOMIJ Technische Installaties bv, Groningen
installateur E-techniek BAM Bouw en Techniek – Regio Oost, Apeldoorn
uitvoering vast meubilair Intrema Interieurbouw, Enschede
los meubilair Rohde & Grahl, Amersfoort

Reageer op dit artikel