nieuws

MPavilion 2019 in Melbourne geopend

Architectuur

MPavilion 2019 in Melbourne geopend

Het MPavilion 2019 in Melbourne door Glenn Murcutt is geopend in de Queen Victoria Gardens. In het paviljoen, de zesde in een doorlopende reeks van jaarlijks door architecten ontworpen zomerpaviljoens, worden van 14 november tot 22 maart 2020 gratis evenementen georganiseerd.

Het ontwerp van Murcutt toont zijn jarenlange interesse in lineaire gebouwen die efficiënt gebruik maken van de onderzochte locatie en klimatologische omstandigheden.

Murcutt-Mpavilion-Melbourne-2019-1

Het MPavilion bestaat uit een rechthoekig plan en ronde stalen zuilen die zijn omhuld met doorschijnende trekstroken die een drijvend wit dak vormen dat ’s nachts van binnenuit wordt verlicht. Het resultaat is een slank en aanpasbaar onderekomen dat rust op het landschap.

Murcutt-Mpavilion-Melbourne-2019-1

In tegenstelling tot het Serpentine Pavilion in Londen wordt dit tijdelijke paviljoen aan het einde van het festiviteitenseizoen op een andere locatie opnieuw opgebouwd waar het permanent blijft staan. Waarmee, zo zegt de organisatie de Naomi Milgrom Foundation, een blijvende erfenis ontstaat in het architectonische landschap van Melbourne.

Murcutt-Mpavilion-Melbourne-2019-1

Chris Connell ontwierp de ‘MP Stool’ in samenwerking met grazia & co

Rem Koolhaas

Rem Koolhaas en David Gianotten maakten in 2017 het ontwerp voor het Paviljoen. Zij bedachten een roterende tribune waarmee bezoekers goed zicht op de georganiseerde evenementen hadden.

MPavilion, Melbourne - OMA. Beeld John Gollings

MPavilion, Melbourne – OMA. Beeld John Gollings

Lees ook:

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel