nieuws

Gouden kubus als publiekstrekker openbare ruimte Hongkong

Architectuur

Gouden kubus als publiekstrekker openbare ruimte Hongkong
KUBE van OMA in Hongkong Beeld Kevin Mak (OMA)

OMA onthulde de KUBE, een installatie voor de hoofdingang van het K11 MUSEA, aan de kade van Hongkong. De multifunctionele installatie creëert door middel van een eenvoudige maar boeiende geometrie, een stedelijke bezienswaardigheid te midden van de dichte skyline van de stad.

Het commerciële project combineert commerciële en culturele ervaringen en is tegelijkertijd een kiosk, een zitgedeelte buiten en een evenementenruimte. De stralende gouden kubus, die van kleur verandert onder verschillende soorten licht, herbergt een lokale ambachtelijke koffiebrouwerij. De aluminiumafwerkingen die het licht reflecteren, produceren tijdspecifieke, uiteenlopende visuele aspecten van de installatie.

KUBE van OMA in Hongkong Beeld Kevin Mak (OMA)

Beeld Kevin Mak (OMA)

De Kubus heeft een zitruimte, waar mensen niet alleen kunnen zitten, maar ook kunnen blijven hangen en tijd doorbrengen. De stenen dobbelstenen, grenzend aan de kiosk, vormen een integraal onderdeel van de installatie, geschikt voor buitenstoelen en tafels. Ze kunnen ook verschillende functies aannemen, om elk type activiteit op het terrein te ondersteunen en culturele programma’s rond dat commerciële gebied aan te moedigen.

KUBE van OMA in Hongkong Beeld (OMA)

Beeld OMA

Een gigantische rode ballon vormt een baldakijn waar mensen zich kunnen verzamelen voor speciale evenementen. Deze is zichtbaar vanaf de iconische Victoria Harbour in Hongkong en toont de KUBE ook van verre afstand.

Monografie stedenbouw oktober 2019Monografie Stedenbouw – oktober 2019

In deze monografie presenteren we projecten die met behulp van verschillende methoden en op uiteenlopende schaalniveaus uitvoering geven aan circulaire ambities. In de monografie is onder  andere een interview met David Gianotten opgenomen.

Ga direct naar de monografie>>

Opdrachtgever K11 MUSEA
Locatie Hong Kong
Adres K11 MUSEA, Victoria Dockside, 18 Salisbury Road, Tsim Sha Tsui, Kowloon, Hongkong
Programma Installation
Architect David Gianotten, Rem Koolhaas
Projectarchitect Ricky Suen, Ken Fung
Concept: Ricky Suen, Alan Lau
SD Ricky Suen, Slobodan Radoman, Camilla Mori
DD Ricky Suen, Slobodan Radoman
CA Ken Fung
Project Management K11 MUSEA
Geveladviseur Front
Structuur BuroHappold
Verlichting Inhabit

Bekijk meer van OMA

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel