nieuws

Euregionale Architectuurprijs (EAP) 2019 naar Johann Eckartz

Architectuur

Onlangs is in Aken de Euregionale Architectuur Prijs (EAP) uitgereikt aan Johann Eckartz voor zijn project Creating Chorweiler.

Euregionale Architectuurprijs (EAP) 2019 naar Johann Eckartz

Jaarlijks worden voor de door SCHUNCK Architectuur georganiseerde prijsvraag vijf examenprojecten van de vijf architectuuropleiding in Hasselt, Luik, Maastricht en Aken aangemeld. Een internationale jury, dit jaar bestaande uit Floris de Bruyn, Kasten Weber, Cedric Libert, Jurjen Zeinstra en Rob van Baalen besloot de prijzen als volgt te verdelen.

Winnaar: Johann Eckartz, RWTH Aacken, voor Creating Chorweiler. Het project – gelegen in Chorweiler, een woonwijk in Keulen – implementeert nieuwe werkruimte in een woonwijk uit de jaren 1960 en introduceert ruimtes op verschillende niveaus: van een bazaar tot kleinschalige maakplaatsen. Een onderbenut parkeerterrein wordt bijvoorbeeld een ambachtscentrum.

Tweede en derde prijs

De tweede prijs is gewonnen door Tran Boi Linh Nguyen van de Master of Architecture opleiding in Maastricht voor Grandma’s House. Een derde prijs ging naar Sien Swinnen, Universiteit Hasselt, voor Moving (on).

Met de Euregionale Architectuur Prijs wil SCHUNCK Architectuur talentvolle, pas afgestudeerde architecten, ingenieurs en stedenbouwers een podium bieden dat hun stap naar de beroepspraktijk bevordert. Daarnaast moet de onderlinge positieve concurrentie tussen de instellingen leiden tot een positief effect op de kwaliteit van het onderwijs en haar eindproducten.

De bijbehorende tentoonstelling in het RWTH Reiffmuseum kan nog t/m vrijdag 13 december op werkdagen gratis bezocht worden van 08.00 tot 20.00 uur.

Meer informatie www.eap-pea.org

Reageer op dit artikel