nieuws

Eerste deel Gare Maritime Brussels opgeleverd

Architectuur

Eerste deel Gare Maritime Brussels opgeleverd
Gare Maritime Brussels door Neutelings Riedijk Architecten. © Copyright Extensa

Deze week is de opening gevierd van het eerste deel van de transformatie van het monumentale Gare Maritime in Brussel naar een ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten in opdracht van projectontwikkelaar Extensa.

Het voormalige treinstation voor goederen op de Tour & Taxis-locatie in Brussel wordt getransformeerd tot een overdekte stad met een gemengd programma van werken en winkelen met veel openbare ruimte om te ontspannen. Onder indrukwekkende monumentale stalen daken ontwierp Neutelings Riedijk Architecten het nieuwe Gare Maritime als stadsdeel.

 Gare Maritime Brussels door Neutelings Riedijk Architecten. © Copyright Extensa

Gare Maritime Brussels door Neutelings Riedijk Architecten. © Copyright Extensa

Twaalf nieuwe paviljoenen, volledig gemaakt van CLT-hout, worden toegevoegd om het nieuwe programma van 45.000 m2 te huisvesten. Deze nieuwe bouwvolumes creëren een structuur van boulevards en straten, parken en pleinen, zorgvuldig ingepast in de bestaande constructie. In het midden van het gebouw blijft een monumentaal overdekt gedeelte open voor openbare evenementen, met aan weerszijden een royale en groene voetgangersboulevard.

Naast het creëren van een aangename verblijfplaats voor dagelijkse gebruikers, heeft het project ook de ambitie om een ​​van de belangrijkste toeristische attracties in het Brussels Gewest te worden. De ontwikkeling van het Gare Maritime zal een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Tour & Taxis-locatie en de ontwikkeling van de hele Kanaalzone in Brussel. Het project zal naar verwachting in de zomer van 2020 worden voltooid.

Lees meer over Neutelings Riedijk Architecten

 

Reageer op dit artikel