nieuws

De toekomst van zelfbouw in Arcam

Architectuur

De toekomst van zelfbouw in Arcam
Installatie Albert & Alberti van bureau SLA. Beeld Maarten Nauw

Op 3 december organiseert Arcam een debat over zelfbouw in Amsterdam. Deze vorm van bouwen in Amsterdam heeft de afgelopen tien jaar geresulteerd in opvallende experimenten en uiteenlopende resultaten, maar wat is de toekomst voor zelfbouw nu de crisis voorbij is en de stad onder hoge druk groeit en verdicht?

In de tentoonstelling ‘The Right to Build: zelfbouw tussen droom en realiteit’ (nog te zien tot 8 december bij Arcam) wordt niet alleen teruggekeken op verschillende zelfbouwprojecten in binnen- en buitenland, maar zijn ook drie installaties te vinden (ontworpen door architectenbureaus KRFT, LOA en bureau SLA) waarin gereflecteerd wordt op de mogelijke toekomst van zelfbouw. De installaties zijn bedoeld om bezoekers na te laten denken over de betaalbaarheid van verschillende vormen van zelfbouw, verticale hoogbouw met ruimte voor individuele expressie en de afweging tussen egobouwen en het collectieve stadsbeeld.

Op 3 december presenteren de architectenbureaus hun installaties uit de tentoonstelling waaronder Albert & Alberti van bureau SLA en leiden curatoren René Boer en Mark Minkjan een scherpe discussie over de komende tien jaar zelfbouw in Amsterdam.

Datum: 3 december 2019
Tijd: Aanvang programma 20.00 uur  / The Right to Build is te bezoeken vanaf 19.30 uur
Locatie: ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam
Adres: Prins Hendrikkade 600, 1011 VX Amsterdam

Lees ook:

Peter van Assche benoemd tot professor Academie van Bouwkunst Amsterdam

Reageer op dit artikel