nieuws

Atelier Van Berlo wint Next Step Program 2019

Architectuur

Atelier Van Berlo wint Next Step Program 2019
Innovation Powerhouse Eindhoven door Atelier van Berlo i.s.m. Eugelink architectuur & De Bever Architecten. Beeld Tycho Merijn

Tijdens de BNA Architectendag op 14 november is de winnaar bekend gemaakt van de derde editie van het Next Step Program, een initiatief van BNA en Synchroon. De vakjury onder leiding van voorzitter Do Janne Vermeulen (Team V Architectuur) wees Atelier van Berlo uit Rotterdam aan als winnaar van de Next Step Award 2019 bestaande uit 10.000 euro en een mogelijke opdracht van Synchroon.

Atelier Van Berlo presenteerde tijdens het doorlopen van het Next Step Program 2019 het meest overtuigend een heldere visie op architectuur en ondernemerschap. Het Atelier schreef zich in voor het programma met het ‘Innovation Powerhouse’ in Eindhoven, een opdracht die samen met Eugelink Architectuur & De Bever Architecten voor GeVa Vastgoed in 2018 is uitgevoerd. Als jong bureau wist het de juiste partners te betrekken en een overtuigend ontwerp te realiseren.

Juryvoorzitter Do Janne Vermeulen: “De jury was direct overtuigd van Van Berlo’s ondernemende houding. Van Berlo maakte indruk met haar nieuwe, stoere plannen in binnen- en buitenland, waarbij ze durf toont en tegelijkertijd strategisch en realistisch is in haar aanpak.”

Eerdere winnaars van het Next Step Program waren Space Encounters (2017) en Civic Architects (2018). De jury bestond naast voorzitter Do Janne Vermeulen uit Hedwig Heinsman van DUS architecten, Nanne de Ru van Powerhouse Company, Anne van der Zwaag van Object Rotterdam en Ingrid van der Heijden namens Civic Architects (winnaar 2e editie Next Step Program).

Over Next Step Program

Next Step Program is een initiatief van de BNA en ontwikkelaar Synchroon. Missie: jonge architectenbureaus die excelleren in zowel ondernemerschap als architectuur de mogelijkheid bieden zich versneld verder te ontwikkelen. De Next Step Award bestaat uit 10.000 euro en een mogelijke opdracht van ontwikkelaar Synchroon. De overige finalisten waren Overtreders W, BETA office for architecture and the city en Urban Echoes. Alle finalisten krijgen tot het einde van 2019 ondersteuning, services en voordelen die normaal gesproken exclusief voor leden van de BNA zijn.

Lees ook:

Foto's

Reageer op dit artikel