nieuws

Hotel en appartementengebouw voor Rijnhavendistrict Rotterdam

Architectuur

Hotel en appartementengebouw voor Rijnhavendistrict Rotterdam
Impressie van het toekomstige hotel- en appartementencomplex aan de Rijnhaven in Rotterdam

Het Rotterdamse Rijnhaven District is over ruim twee jaar een appartementencomplex en een hotel rijker. Joke Vos Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, Marge Architecten verzorgt de bouwkundige uitwerking.

Het appartementencomplex, Bay House, krijgt circa 88 koopappartementen en 22 huurappartementen. Het MGallery Hotel krijgt 200 kamers, een restaurant, rooftopbar, terras, wellness center en een evenementenruimte.

Joke Vos schrijft over het ontwerp ‘We hebben ervoor gekozen Bay House een robuuste look met een lichte kleur te geven, op die manier streven we een stoere elegantie na. Het gevelraster van betoncomposiet neemt de dubbelhoge maat van de haven gebouwen over en is ingevuld met glazen puien. Het raster is rechthoekig met brede penanten. Het zal een prettige afwisseling met de torens van de Wilhelminapier vormen.’

Fenix I in Rotterdam door Mei Architects and Planners. Beeld Ossip van Duivenbode

De start bouw van Bay House en het MGallery Hotel (onderdeel van de MGallery Hotel Collection) markeert een nieuwe fase van de succesvolle gebiedsontwikkelingen op de Wilhelminapier en Katendrecht, waar de komende periode een groot aantal omvangrijke projecten van start zullen gaan. De naastgelegen projecten Porter House (een woontoren op oude ‘Jumbo locatie’, voorzien van een nieuwe Jumbo supermarkt en ‘Galleria’ met diverse winkels) en de transformatie van het monumentale koffiepakhuis Santos – waarin het Duitse designwarenhuis Stilwerk gevestigd wordt – gaan hier tevens deel van uitmaken.

In december 2019 zal worden aangevangen met de voorbereidende werkzaamheden ten behoeve van de start bouw. Naar verwachting zijn Bay House en het MGallery Hotel (werktitel ‘The View’) tweeënhalf jaar later gereed voor oplevering.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel