nieuws

Stemmen voor Architectuur Prijs Achterhoek 2019

Architectuur

Stemmen voor Architectuur Prijs Achterhoek 2019
Graafschap College door cepezed. Foto Lucas van der Wee

Op 1 november wordt de Architectuur Prijs Achterhoek 2019 uitgereikt. Met de prijs wil gelijknamige stichting een bijdrage leveren aan de stimulering van de kwaliteit van de architectuur in de regio Achterhoek. De prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs. Voor deze laatste kan nog worden gestemd.

Eind september is een longlist van 20 projecten gemaakt. Voor de juryprijs is hieruit een selectie van drie genomineerden gemaakt. Dit zijn Woonhuis De Twee Beuken in Groenlo door Erik Wamelink, Woonhuis in Lochem door Maas Architecten en het Graafschap College, locatie sportweg in Doetinchem door cepezed. 

Woonhuis De Twee Beuken in Groenlo door Erik Wamelink, ©PR

Voor de publieksprijs kun je op de 20 genomineerden stemmen via de site van de Gelderlander.

Jury

De jury voor de editie van 2019 bestaat uit Harm Tilman, voorzitter, hoofdredacteur de Architect; Paul Toornend, architect; Harro de Jong architect Buro Harro; Jan Willem van de Groep, programmaregisseur (Platform 31); Geer Jan Jonkhout, rayonarchitect (Gelders Genootschap) en Fons Catau, adviseur wonen, zorg en duurzaamheid.

Woonhuis-Lochem-Achterhoek-Prijs-2019

Woonhuis Lochem door Maas Architecten ©PR

Thomas Rau

Op vrijdagavond 1 november is het weer zo ver. In de DRU Cultuurfabriek in Ulft reiken we weer de tweejaarlijks Architectuur Prijs Achterhoek uit. Thomas Rau zal de keynote van de avond verzorgen met als titel: ‘Van Vastgoed naar Losgoed’.

Meer informatie

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel