nieuws

Startstation E-Lijn Den Haag door ZJA bekroond met European Steel Design Merit Award 2019

Architectuur

Startstation E-Lijn Den Haag door ZJA bekroond met European Steel Design Merit Award 2019
Foto: Jeroen Musch

Het door ZJA ontworpen Startstation E-lijn in Den Haag heeft de European Steel Design Merit Award 2019 gewonnen. De award wordt elke twee jaar door de European Convention for Constructional Steelwork (ECCS) uitgereikt aan projecten waar staal op een inspirerende manier is toegepast.

Het lightrailstation wordt gekenmerkt door een slanke overkapping van glas en staal boven de perrons. Een overdekte looproute in de vorm van een expressieve stalen luifel vormt de verbinding tussen het startstation met de hal van Den Haag Centraal.

ZJA Startstation E Lijn Den Haag

Foto: Jeroen Musch

Foto: Bart van Hoek

RR_Startstation_7.jpg

Foto: Jeroen Musch

Het startstation E-lijn Den Haag, onderdeel van de RandstadRail metrolijn E, is het vertrek-en eindstation van de lightrail-verbinding tussen Den Haag en Rotterdam. De grote blikvanger van het station is de overkapping van de perrons die bestaat uit staal en koud gebogen glas. Een overdekte looproute in de vorm van een expressieve luifel verbindt het nieuwe kolomvrije startstation met de stationshal van Den Haag Centraal.

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel