nieuws

OMA ontwerpt Wafra-toren in Koeweit

Architectuur

OMA ontwerpt Wafra-toren in Koeweit
Beeld CGveron/OMA

OMA / Iyad Alsaka en Reinier de Graaf hebben in samenwerking met de in Koeweit gevestigde consultant Pace als lokale partner hun ontwerp onthuld voor de Wafra-toren, een woontoren in het district Hessa Al Mubarak aan het water in Koeweit-Stad. Het voorstel van OMA werd gekozen uit drie ontwerpinzendingen in een wedstrijd georganiseerd door de Wafra Real Estate Company.

Het ontwerp van OMA bestaat uit vijf woonblokken die een getrapte reeks vormen, die moduleert van een L-vormig volume naar een slab. Deze structuur maximaliseert de bezetting op de onderste verdiepingen en optimaliseert het zicht langs de verticale as van het gebouw. De appartementengebouwen bieden uitzicht op zowel de kust als de stad en zijn verbonden door een blootliggende, monolithische kern.

De toren huisvest verschillende appartementen, waaronder appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers en grote penthouses. Vanwege de unieke geometrie van de toren hebben alle appartementen een prachtig, frameloos uitzicht over de golf. Hoekappartementen hebben meerdere oriëntaties.

De trapvormige blokken genereren weelderige terrassen die ruimte bieden voor recreatie, een zwembad en diwaniyas (gastenvertrekken). De gevel wordt gekenmerkt door een rationeel, rechthoekig raster dat het visuele effect van de scheve volumes van de torenblokken versterkt. Op straatniveau herbergt de plint een verhoogde lobby met loungeruimtes en samenwerkende ruimtes met uitzicht op zee.

Het project wordt geleid door Iyad Alsaka, Reinier de Graaf, Jad Semaan en Adrianne Fisher. De bouw start naar verwachting eind 2020. Na voltooiing zal de Wafra-toren het eerste gebouwde project van OMA in Koeweit zijn.

Lees ook

 

 

Reageer op dit artikel