nieuws

Nominaties Abe Bonnema prijs 2019 bekend

Architectuur

Nominaties Abe Bonnema prijs 2019 bekend
In 2017 is het Stadhuiskwartier Deventer door Michiel Riedijk van Neutelings Riedijk Architecten aangewezen als winnaar van de Abe Bonnema Architectuur Prijs

Voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2019 zijn Atelier Kempe Thill, KAAN Architecten, Happel Cornelisse Verhoeven Architects i.s.m. Julian Harrap Architects en Benthem Crouwel Architects genomineerd. De winnaar wordt op 27 november bekendgemaakt in het Rijksmuseum.

De jury selecteerde uit de 60 inzendingen AM4 datacenter in Amsterdam door Benthem Crouwel Architects (Joost Vos); Atelier Kempe Thill (Oliver Thill) met Laagbouw Spijkerkwartier in Arnhem; Museum De Lakenhal door Happel Cornelisse Verhoeven i.s.m. Julian Harrap Architects en het onderwijs en zelfstudiecentrum CUBE van KAAN Architecten (Kees Kaan).

De Abe Bonnema Prijs is een initiatief van de gelijknamige stichting. Doel van de prijs is het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. Via deze prestigieuze prijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden.

Bekijk ook onze Monografie Musea

In binnen- en buitenland openen veel nieuwe musea. Aan de hand van vijf actuele projecten bespreken we de toekomst van deze typologie.

Ga naar alle monografieën >

Lees ook:

ARC19: 16 Laagbouwwoningen Arnhem – Atelier Kempe Thill

 

Reageer op dit artikel