nieuws

Gent zoekt multidisciplinair team voor campus Dok Zuid

Architectuur

Gent zoekt multidisciplinair team voor campus Dok Zuid

Binnen enkele jaren verschijnt aan Dok Zuid een nieuwe onderwijscampus van de Arteveldehogeschool samen met collectieve studentenhuisvesting en buurtondersteunende functies. De campus zal plaats bieden aan ongeveer 3.500 studenten en er worden ongeveer 260 kamers voorzien. Voor de realisatie van dit samengestelde stedelijk project zijn sogent en de Arteveldehogeschool op zoek naar een private partner, in dit geval een multidisciplinair team, dat schrijft Bouwkroniek.be op haar website.

De site Dok Zuid is gelegen tussen de straat Dok Zuid en het Achterdok tegen de Zwaaikom aan de Dampoort binnen het overkoepelende project Oude Dokken. Sogent en de stad Gent willen met het project Oude Dokken een nieuw, volwaardig, leefbaar en geïntegreerd stadsdeel creëren, het project is in volle ontwikkeling.

Binnen het project Oude Dokken is gezocht (en met Dok Zuid gevonden) naar een locatie om ruimte te bieden voor kwalitatief en vooruitstrevend onderwijs en om deels een antwoord te bieden aan de uitdagingen die de Gent ondervindt op vlak van studentenhuisvesting.

De private partner zal instaan voor het ontwerp, de financiering, de realisatie en de uitgifte van de private ontwikkeling onder de publieke last van het uitvoeren van publieke omgevingswerken aan het (toekomstig) openbaar domein en het ontwerp en de realisatie van de campus en buurtgerichte functies voor Arteveldehogeschool. Deze opdracht is een opdracht voor werken in de zin van art. 2, 18° van de Wet Overheidsopdrachten.

Kandidaten kunnen zich elektronisch aanmelden vóór 25 oktober om 12 uur (uiterste datum voor het indienen van een kandidaatstelling). De selectieleidraad (en de bijhorende bijlagen) kan je downloaden via https://sogent.be na een eenmalige registratie op deze www.bouwkroniek.be.

Lees meer op www.bouwkroniek.be

Reageer op dit artikel