nieuws

EGM krijgt duwtje in de rug bij Duitse en Scandinavische aspiraties

Architectuur

EGM krijgt duwtje in de rug bij Duitse en Scandinavische aspiraties
Het Erasmus MC door EGM Architecten. Het bureau wil met hulp van het Oranje Handelsmissiefonds vergelijkbare gebouwen maken in Duitsland en Scandinavië. Beeld Ossip van Duivenbode

EGM Architecten is een van de tien winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2019. ‘Het bureau uit Dordrecht maakt tekeningen en ontwerpen voor maatschappelijk bouwkundige werken en geeft adviezen op bouwkundig gebied’ is de motivatie van het fonds voor de keuze van EGM. De winnaars krijgen een jaar lang ondersteuning bij het realiseren van hun exportambitie en dan met name in Duitsland en Scandinavië.

Een voorbeeld van een Duitse studie is het plan voor het nieuwe Universitaire Hartcentrum van het UKE in Hamburg, dat EGM in samenwerking met het Duitse architectenbureau GMP Architekten heeft ontworpen. Het plan biedt aan de gebruikers; een gezonde en aangename omgeving die medische zorg, onderzoek, onderwijs en innovatie stimuleert en optimaliseert. Lees meer over de studie van EGM>>

Universitaire Hartcentrum van het UKE in Hamburg. Beeld EGM architecten

Martini-klinik

De studie naar de Martini-Klinik in Hamburg is een ander voorbeeld van een project met een maatschappelijk belang. De kliniek heeft een moderne architectonische expressie die de identiteit van de kliniek.  Het functionele concept kan worden beschreven als ‘lean en overzichtelijk’. De belangrijkste logistieke route is georganiseerd rondom de centrale open ruimte, en biedt korte looplijnen en duidelijke oriëntatie. Alle afdelingen zijn verbonden met centraal gelegen liftkernen: een voor bezoekers, patiënten en medewerkers naast de hoofdingang, en een voor logistieke bewegingen aan de andere kant van het gebouw. Hierdoor kunnen de verkeersstromen en de toegankelijkheid van de verschillende afdelingen gelijktijdig worden georganiseerd zonder dat zij elkaar kruisen. Lees meer>>

Martini-Klinik. Beeld EGM architecten

Scandinavië

Behalve Duitsland is voor EGM ook Scandinavië (eveneens onderdeel van deze prijs) van belang. Een lopend project in die regio is het Fins Streekziekenhuis, het KSSHP Ziekenhuis in Jyväskylä. In het ontwerp zijn nieuwe zorgprocessen omgezet naar flexibele ruimtelijke modellen. Het is het eerste volledig nieuwe ziekenhuis dat de afgelopen 20 jaar in Finland wordt gerealiseerd. Bekijk hier het project>>

KSSHP Ziekenhuis in Jyväskylä Beeld EGM architecten

KSSHP Ziekenhuis in Jyväskylä. Beeld EGM architecten

Erasmus MC

In Nederland werkte EGM aan onder andere het Erasmus MC in Rotterdam. De nieuwbouw van het Erasmus MC transformeert het ziekenhuis van een verzameling losse gebouwen tot een kleine medisch stad vol betekenisvolle plekken. Leidend in het ontwerp was het creëren van een Healing Environment: een prettige, gezonde en veilige omgeving voor patiënt, bezoeker en medewerker. Interne passages, atria, patio’s en publieke gebieden geven het gebouw identiteit, zorgen voor oriëntatie en verbinden het met de stad. Lees verder>>

3.-Erasmus-MC_Passage_EGM-architects_©-Rob-van-Esch

Zit-, wacht- en werkplekken in de Passage van het Erasmus MC. Beeld EGM architecten | Rob van Esch

Oranje Handelsmissiefonds

Het Oranje Handelsmissiefonds is een initiatief van ING, KLM, evofenedex, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze partners helpen voor het zevende jaar op rij tien mkb-bedrijven met het uitbreiden van hun buitenlandse netwerk door hun ervaring en kennis op het gebied van internationaal zakendoen. Het fonds heeft de afgelopen zes jaar al meer dan 60 ondernemers ondersteund met een persoonlijk programma om voet aan de grond te krijgen in het beoogde exportland.

Lees meer over EGM architecten

 

 

 

Reageer op dit artikel