nieuws

Bouw Newport Nesselande, deelplan Kopenhagen van start

Architectuur

Bouw Newport Nesselande, deelplan Kopenhagen van start
Overzicht Newport Nesselande met rechts de a.i. van de Kopenhagen

Op 18 oktober wordt het startsein gegeven de bouw van het deelplan ‘Kopenhagen in Rotterdam’ van het project Newport Nesselande. Het ontwerp van het gebouw komt van het Deense architectenbureau 3xNielsen. Naar verwachting worden de appartementen in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd

In het deelplan Kopenhagen komen 93 appartementen en 1500 vierkante meter commerciële ruimte. Het ontwerp van het gebouw komt van het Deense architectenbureau 3xNielsen. De inspiratiebron voor het ontwerp van Newport Nesselande is gevormd door watergebonden leefomgevingen in steden als Barcelona en Kopenhagen.

Met de voltooiing van deelplan Kopenhagen wordt de gebiedsontwikkeling Newport Nesselande in Rotterdam afgerond. In totaal zijn hier meer dan 450 woningen, circa 10.000 m2 winkelruimte en een parkeergarage voor circa 650 auto’s gerealiseerd. Het project won in 2011 de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

Reageer op dit artikel