nieuws

Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen bestaat 90 jaar en benoemt vierde generatie partners

Architectuur

Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen bestaat 90 jaar en benoemt vierde generatie partners
v.l.n.r.: Taco Tuinhof, Eefje Rikhof, Jelmer Tuinhof, Dick Schuit, Pierre Maas, Ben Westenburger

In 2020 bestaat Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen negentig jaar. Drie nieuwe partners zijn toegetreden tot de holding: Eefje Rikhof, Jelmer Tuinhof en Dick Schuit. Samen met Pierre Maas vormen zij het nieuwe bestuur.

Eefje Rikhof, architect en verbinder binnen het ontwerpteam, is reeds een aantal jaren bij Rothuizen werkzaam. Eefje heeft als architect ruime ervaring op het gebied van onderwijs, zorg en wonen.

Jelmer Tuinhof is na een aantal jaren terug bij Rothuizen. Hij brengt zijn brede ervaring met het aansturen van ontwerp- en vastgoedprocessen mee en weet daarmee strategie en ontwerp te verbinden.

Dick Schuit is na zijn jarenlange ervaring van technisch directeur BouwMeesterPro als partner toegetreden tot de Holding.

Pierre Maas zet binnen het nieuwe bestuur zijn werkzaamheden voort, waarbij zijn focus vooral ligt op de verdere ontwikkeling van BouwmeesterPro en de afdeling Erfgoed.

Taco Tuinhof

Hoewel hij de directe leiding van het bureau overdraagt aan het nieuwe team, zal Taco Tuinhof de komende jaren als architect en ervaringsdeskundige op het gebied van Circulair Bouwen werkzaam blijven bij Rothuizen. Ook Ben Westenburger zal nog gedurende enige tijd zijn lopende projecten voltooien en daarbij zijn kennis en expertise overdragen aan de nieuwe generatie. Huub Droogh heeft afscheid genomen van het bureau en gaat zelfstandig verder.

Daarnaast is een nieuwe samenwerkingspartner toegetreden tot de RDH Holding. AMP ArchitectenMaatschaP, eigenaar van o.a. CONIX RDBM, zorgt voor een versterking en verbreding van de activiteiten van de holding.

Rothuizen architecten wil met de nieuwe teams inspelen op een toekomst waarin klimaat en duurzaamheid de belangrijkste thema’s zijn, aansluitend op de ervaring die het bureau heeft met het werken aan toekomstbestendige projecten.

Lees ook:

ARC19: Circulair gebouw voor kind- en jeugdkliniek in Kloetinge – Rothuizen architecten en stedenbouwkundigen

Reageer op dit artikel